Wednesday, March 9, 2011

10 Jenis Makanan Jijik Dunia

~Asslamualaikum~

Pada post kali ini,, TAH ingin mengongsikan kepada anda beberapa jenis makanan jijik yang terdapat di dunia ini,, 
Jom kita usha!!!

Burgur anak tikus di China
Di China, anak tikus yang baru lahir dipercayai boleh menambah stamina yang tinggi dan membutkan tubuh lebih 'fit'. anak tikus juga mempunyai nilai protein yg tinggi. anak tikus juga boleh mengubati berbagai jenis penyakit dan salah 1 nya adalah asma. Di negara China, sajian anak tikus dengan beraneka jenis adalah perkara biasa.
TAH wek! x rela aku nak makan! geli siut!

Otak monyet hidup di China
Otak monyet yang masih hidup(otaknya yang masih berdenyut) kononnya boleh mengubati masalah vitality pada lelaki. Ianya juga boleh menambah stamina. Monyet yang masih hidup dimasukkan ke dalam karung. kemuadian,kepalanya dipukul sampai pengsan (supaya monyet tersebut masih hidup),, then, kepala bahagian atas dikupas dan tengkoraknya  untuk mmengambil otaknya mentah2 dan dimakan dengan menggunakan straw. 
TAH x_x yuck! agak kejam!

Daging Tikus goreng di China
Tikus2 yang selalu berkeliaran di sawah padi para petani ini yang biasanya menjadi lauk oleh kebanyakan orang2 di China. khasiat tikus goreng ini sama seperti burger anak tikus tadi,,,
TAH: nampak mcm puyuh goreng jer,,, hahhaha

Ulat Rebus Di Botswana
suku kaum yg terdapat di Botswana menjadikan ulat mapone sbgai menu makan harian..
Ulat2 yg telah dikumpulkan akan dimasak menggunakan periuk dan dimakan bersama2!
TAH: Yum yum,,, mesti best! LOLZ!

Soya Busuk di China
Soya yang telah berkulat atau bercendawan diolah untuk menjadikan makanan, dan hanya terdapat di China.
TAH: korang try la buat,,,, boleh jadi ''hanya terdapat di China & Malaysia''

Janin Telur Itik di Filipina
Di Filipina,,, telur itik yang berusia 2 minggu atau yang telah bertukar menjadi janin di masak atau direbus lalu di makan dengan menggunakan sos atau kicap masin,.. telur spt ini dipercayai mempunyai kandungan protein yang tinggi,,
TAH: kesian,,, x sempat nak melihat dunia,,,, hurm,,dia tgok mcm mana dunia dalam perut org jer,,,

Steak Daging Buaya di Singapore
Di Singapura,,, Daging buaya (kebanyakannya anak buaya) dijadikan steak buaya. daging2 buaya (terutamanya di bahagian kaki dan paha) disajikan bersama kentang goreng.. hanya restoren2 yang tertentu sahja yang menjual steak daging beliau spt Cantonese Dining Restaurant Summer Palace kat Regent Singapore.

Bebola mata Ikan tuna di Jepun
Di jepun,, bola mata ikan tuna yang mentah dan masih kemerah-merahan dimakan bergitu sahaja. bola mata ikan tuna dipercayai boleh menambah stamina ketika sedang beraktiviti..
TAH: hurm,,, time kasih je lah,,, x de stamina pon x kesah kalo kena makan mata ni,,,

Sperma Ikan Cod di Negara Asia Timur
Di wilayah asia timur, gumpalan sperma ikan cod dapat dijadikan santapan di hotel2 mewah dan dijual dengan harga yang sangat mahal!

Sos Dari Sperma Ikan Mas Di Hungaria
Di Hungaria, sperma ikan mas dicampur dengan susu untuk dijadikan sos dan disajikan dengan sup ayam..

 Jom2!!!! nak yang mana satu?? oder lah! TAH belanja!! tapi pakai duit korang yer,,, LOL!

5 comments:

  1. aiyak..................
    sanggup dorang telan sume tu. hhuhuhu

    ReplyDelete
  2. aaarrrggghhh!! geli! geli!! nak muntah aku!

    ReplyDelete
  3. tak lalu makan dahhh!

    ReplyDelete