Friday, August 12, 2011

Cara-cara Kejutkan Orang Yang Susah Bangun Tidur Terutamanya SAHUR!

~Assalamualaikum~


TAH nak kongsikan dengan korang semua beberapa cara nak kejutkan orang yang liat bangun tidur.
Korang bileh gunakan cara ni kepada sesiapa sahaja seperti adik, roommate dan mereka-mereka yang sesungguhnya liat nak bangun tidur.
Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur..cam ni antara caranya..
  • Pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..
  • Sentuh bahu org tidur tu.. dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia...
  • Renjis air kat muka dia... sambil panggil nama dia...
  • Tampar tampar manja pipi dia.. sambil panggil nama dia...
  • Tutup kipas / air cond
Tapi kalau still tak ada effect
  •  Jerit nama dia kuat kuat...
  •  Gigit ibu jari kaki dia.. cam hantu toyol gigit
  •  Simbah air sebaldi... kalau boleh air rendam baju dalam korang
  •  Tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
  •  Goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi! gempa bumi! tsunami! tsunami!
  •  Jerit api! api! api!
  •  Letak kfc ke mcd ke tak pun ikan patin masak tempoyak yg baru dimasaksebelah hidung dia.. bagi ambik bau sikit
Tapi kalau still tak ada effect gak
  •  Pergi kat telinga dia... then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia banyak kali...
  •  Pergi kat dia, baca je surah yaasin!
Tapi kalau still tak ada effect gak...ni je la cara terakhir
  • 1. Panggil je orang masjid/surau untuk uruskan... kerana tuhan lebih menyayanginya.
So,jangan lupa bangun sahur ye ! xD
Credit to Majalah Gila-Gila & Black Hollows

5 comments:

  1. Mantap...Bagus banget artikelnya sangat bermanfaat
    https://kisahmisterionline.blogspot.com/2017/09/kisah-misteri-hantu-penunggu-rumah.html
    http://linekas.blogspot.com/2017/10/komentar-netizen-mengatakan-bahwa-anies.html
    http://www.linenews.xyz/2017/10/kami-menunggu-terealisasikannya-janji.html
    http://www.mitosunik.com/2017/10/misteri-kain-kafan-tuhan-yesus-yang.html
    http://www.jakartatopnews.com/2017/10/reaksi-presiden-jokowi-atas-insiden.html
    http://www.majalahonline.club/2017/10/amerika-serikat-meminta-maaf-atas.html
    Terima Kasih Sudah Berbagi Informasinya

    ReplyDelete